Qui Som

En 1999, fan ja 17 anys, neix l’Associació Cultural Tot per la música, i al llarg de l’any següent comencen a desenvolupar-se una sèrie d’agrupacions ben estructurades que van formant part d’aquesta associació, les quals al llarg del temps i fins ara, han anat ampliant-se, intentant acollir tots els músics que volgueren complementar la seua formació amb les distintes activitats. Entre aquestes agrupacions es troba la Banda Simfònica d’Ontinyent.

“Tot per la Música” tracta de difondre un tipus de cultura concret en una societat que avui en dia es considera global, amb l’objectiu fonamental d’incentivar i millorar la qualitat musical dels membres que la componen. En aquestes formacions es pretén crear l’hàbit de treballar en grup, la qual cosa ens permetrà ser capaços d’adquirir el difícil compromís de pertànyer a un projecte com aquest.

Es dins d’aquest marc on va nàixer fa més de 12 anys la Banda Simfònica d’Ontinyent, aquest projecte ha estat una realitat gràcies a la implicació de l’escola de música Ad Libitum, així com de totes les empreses i organitzacions que han cregut amb nosaltres, com la comparsa dels Contrabandistes, Prosolia Siglo XXI, Quality Brokers, i un llarg etc.

La Banda Simfònica d’Ontinyent ha estat dirigida en els seus inicis per Norman Milanés director del gran teatre de la Habana, i després va passar el relleu a Jordi Soler que es el nostre director titular fins l’actualitat. A més, ha sigut dirigida per directors de reconegut prestigi com Jose Rafael Pascual Vilaplana, Saul Gómez, Dani Ferrero, Llorens Barber, i Miguel Vercher entre altres.

Entre els punts i apart que podem destacar de la nostra associació estan:

  • Des de els seus inicis realitza anualment el concert de Reis Solidaris on la associació es solidaritza en alguna entitat social de la nostra localitat.
  • Primer Premi al (36) XXXVI Certamen Provincial de Bandes 2011.
  • Estrena l’Obra Kalofonia del Compositor Jose Rafael Pascual Vilaplana 2014.
  • Documental ÍTACA – Viatge d’un projecte musical 2014.
  • Gravació del CD J.J. Cervino al 2014
  • Concert Anual de Solistes des de 2013. On duem solistes de talla internacional com LUIS GONZALEZ (professor del Centre Superior de Música del País Vasco MUSIKENE y assidu com trompeta solista de la Royal Concertgebouw d’Amsterdam), Adolfo Garcia professor de piano, Vicente López Velasco ha sigut membre del prestigiós grup de cambra spanish brass “luur metalls” i professor del conservatori superior de Murcia.
  • Festival Ensemble BSO, des del 2016, on músics amb estudis superiors de la nostra associació i convidats poden expressar la seua qualitat musical.
  • Aquesta associació participa de la cultura i les festes de la nostra comarca i comarques veïnes. Actualment es banda oficial de la comparsa dels Moros Marinos d’Ontinyent.
  • Finalment, des de 2009 realitzem anualment aquest concert de música festera emmarcat en la setmana gran de festes de la nostra població. Un dels objectius d’aquest concert es presentar a la població les obres que acompanyaran als càrrecs el dia de l’entrada (Capitans i Ambaixadors). Agrair també la participació en aquest concert de La Colla des de l’any 2013.

Comments are closed.