La nostra escola

 

Sens dubte AD LIBITUM, neix de la passió per la música. Per això, des dels seus orígens ha plasmat aquesta passió en un projecte vitalista i en constant evolució, al ritme en què creixen i evolucionen les idees dels apassionats que formen part d’aquest projecte.
D’aquesta manera, AD LIBITUM, que va néixer el 1997 com una escola de música, és avui una empresa multidisciplinar que ofereix múltiples serveis en el terreny musical que abasten des de la docència (amb un total de 10 escoles de música i 6 centres en què imparteix iniciació musical de forma integrada amb més de 930 alumnes i 72 professors en tota la geografia valenciana) fins a la investigació i el desenvolupament de nous i pioners models d’ensenyament de la mà de les noves tecnologies de la informació.
AD LIBITUM, amb la seva filosofia dinàmica, activa i creativa, constitueix un referent formatiu de músics professionals des de la infància però també per als apassionats de la música, sigui quin sigui l’estil musical, el punt de partida i l’edat. A més, fruit de la visió global que caracteritza AD LIBITUM ha creat formacions musicals pròpies amb caràcter formatiu com l’Orquestra Simfònica ATRIVM, la Banda Simfònica d’Ontinyent, l’Associació Tot per la música, la Banda Jove, la Banda Infantil, l’Orquestra Jove, l’Orquestra Infantil, la Big Band, el Grup de Cambra de Guitarres i el Grup de Percussió entre d’altres. Totes elles amb l’objectiu d’oferir una formació integral i apropar al món professional l’aprenentatge adquirit en les aules.
Per reforçar la formació dels seus alumnes i professors així com d’altres procedents de la resta d’Espanya, AD LIBITUM organitza colònies i cursos d’estiu. Aquesta iniciativa, que compleix en 2013 el seu quinzena edició, és un referent formatiu en un ambient de companyonia i enriquiment cultural.
Finalment, AD LIBITUM estén el seu àmbit d’actuació a la gestió de programacions culturals d’organismes públics i als esdeveniments d’iniciatives privades amb els quals s’uneixen les sinergies d’anys de professionalitat. A més, organitza certamens i festivals de música (com el Certamen Internacional de guitarra Luís Milà) promovent així l’enriquiment que suposa la cultura musical.
Finalment AD LIBITUM posa al servei d’altres escoles seu format de gestió, bé sigui de forma integral o bé implementant alguns dels serveis que formen part d’aquest sistema. Així mateix també ofereix altres serveis complementaris com el lloguer d’instruments o equips de so per a l’organització d’esdeveniments, concerts, etc.

Comments are closed.