Concert de Solistes 2019

Un any més es presenta el concert de solistes de la Banda Simfònica d’Ontinyent “Tot per laMúsica”. Tota una tradició ja, on participen solistes de la nostra casa que ja han acavat el Grau Superior de música, a més de convidar a altres solistes. Per aquest concert han passat directors com Ramon Garcia Soler o Jose Ramón Pascual Vilaplana (amb qui vam estrenar l’obra Kalophonia). A més de solistes com l’oboista han Bruno Lucas, els trompetistes Luís Gonzalez i Javier Salas, el trombonista Edmundo Vidal, inclús el cantautor Andreu Valor entre altres.

Aquest any duem uns novetat, el solista convidat serà el pintor Javi Santamaria amb l’obra composada per Saül Gómez. Es un homenatge al pintor valencià Ignacio Pinazo en el centenari de la seva mort. Es tracta d’un encàrrec per interpretar com a obra lliure en el certamen internacional de bandes de música que es va celebrar al juliol de 2017 a la ciutat holandesa de Kerkrade.

Una de les solistes de la casa es la trompista Mar Salvador, l’obra es per a dues trompes i banda. La segona trompa es un músic convidat David Pastor. La gran riquesa tímbrica de les trompes i la seva “doble personalitat” expressiva són aspectes dels quals Teo Aparicio-Barberán ha sabut treure partit adecuado.The mimi està dedicat al trompista valenciano Miguel Molina Ruiz i va ser estrenada al 36 Congrés Internacional de Trompa que es va celebrar al Palau de la Música de València en 2004 en la seva versió orquestral.

Borja Beneyto serà altre solista de la casa amb FELLINI que s’endinsa en el món surrealista i oníric del mític cineasta italià Federico Fellini (1920-1993). Les seves primeres influències van ser, segons les seves pròpies paraules, “Cinema, circ, sexe i espaguetis”. Aquests temes formen la tetralogia teatral en què el saxòfon alt serveix de personificació d’un pallasso de circ. No pren la posició tradicional al costat del director d’orquestra, sinó que es mou amb gràcia a través de l’escenari des d’una taula de maquillatge fins a un sofà-llit i fa viatges laterals a la banda de circ, en algun lloc del vestíbul del teatre, independent de l’orquestra. A l’escenari. Afegint aquesta banda de circ fora de l’escena, que sembla provenir d’un univers paral·lel, millora l’atmosfera irreal i circense, com en moltes de les pel·lícules de Fellini.
Per a un concert diferent dins d’aquesta edició del concert de solistes sols queda convidar-vos a assistir a aquest concert. Animeu-vos!!!

Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada